🇪🇸 WRC Rally Catalunya 2022 με τον φακό.

Πλησιάζοντας στο τέλος της χρόνιας και μετά τους δύο συνεχόμενους αγώνες του WRC το πρόγραμμα είχε ακόμα ένα αγώνα στην Ευρώπη, αυτόν της Ισπανίας. Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από το Βέλγιο με τον φίλο και φωτογράφο του WRC Νίκο Κατίκη γνωστό και ως Rallypixels. Δευτέρα λοιπόν εβδομάδα του αγώνα και τον περιμένω στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης. Φτάνοντας μου λέει έρχεται και ο Χάρης Κλαμούρης ( GRally ) αύριο. Τριάδα φωτιά για αγώνα καθώς το γέλιο είναι δεδομένο άρα θα περάσουμε ωραία. Επόμενος σταθμός το Salou που είναι και το κέντρο του αγώνα.Τρίτη κάνουμε Recce μερικές ειδικές καθώς οι περισσότερες ήταν γνωστές για τον Νίκο καθώς εγώ έχω παρακολουθήσει μόνο άλλη μια φορά τον αγώνα το 2014. Τετάρτη χαλαρά πάμε στο service να πάρουμε τις διαπιστεύσεις και να βγάλουμε μερικές φωτογραφίες. Το απόγευμα φτάνει και ο Χάρης με το λεωφορείο από Βαρκελώνη και το team είναι έτοιμο για τον αγώνα.

Πέμπτη πρωί ξεκινάμε για το shakedown και δυστυχώς ο καιρός μας τα χάλασε με τη βροχή. Η διαδρομή αδιάφορη καθώς δεν είχε πολλά σημεία για να φωτογραφίσεις με ασφάλεια και έτσι προτίμησα να βγάλω μερικές φωτογραφίες κυρίως από ψηλά καθώς στο ίδιο σημείο θα πηγαίναμε και την Κυριακή αφού ήταν ίδιο κομμάτι από την power stage. Δυστυχώς, ο ήλιος δε βγήκε ποτέ για να βγάλω καλύτερες φωτογραφίες αλλά θα μπορούσε να ήταν και χειρότερα. Επιστροφή στο Salou για την εκκίνηση που εγώ δεν πήγα αφού άραξα στο ξενοδοχείο.

Παρασκευή πρωί φτάνουμε στην ειδική για το πρώτο πέρασμα με τον ίδιο καιρό αλλά ευτυχώς χωρίς βροχή. Καλό σημείο με ωραία θέα ένα χωριό και μία καλή μπούκα, αλλά δυστυχώς με ανάποδη φορά αφού τα αγωνιστικά τα φωτογραφίσαμε από πίσω ώστε να είναι και το χωριό στο background. Ένα θετικό επίσης ήταν ότι μπορούσες να αλλάξεις αρκετά σημεία για να έχεις διαφορετικές φωτογραφίες. Επιστροφή στο αμάξι με κατεύθυνση το δεύτερο πέρασμα της ημέρας. Στο Recce το συγκεκριμένο σημείο μου άρεσε πάρα πολύ αλλά για έναν περίεργο λόγο με τον κόσμο λίγο με χάλασε και σε συνδυασμό με τον κακό καιρό τα πράγματα δεν πήγανε και τόσο καλά για εμένα σε αυτό το πέρασμα.

Το Σάββατο ευτυχώς ο καιρός ήταν πολύ καλύτερος με ήλιο και πολύ κόσμο στην ειδική. Ωραίο σημείο με γρήγορες στροφές και μπούκες με τον κόσμο να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φωτογραφία. Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και πάμε για το δεύτερο πέρασμα. Χαμός από κόσμο στο σημείο αλλά με τη διαπίστευση αυτό δεν ήταν καν πρόβλημα. Ωραίο σημείο με ωραίο background όπως και τα περισσότερα σημεία του αγώνα. Το πρόγραμμα για εμένα όμως είχε και τρίτο πέρασμα καθώς τα παιδιά πήγαν στο media zone. Τελευταία ειδική της ημέρας ήταν μέσα στο Salou δίπλα στη θάλασσα. Τέλος και της δεύτερης ημέρας και είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα καθώς ότι είχα στο μυαλό μου βγήκε.

Κυριακή θα βλέπαμε μια ειδική και μετά τερματισμό. Τελικά, κάναμε τη δεύτερη ειδική της ημέρας και μετά είπαμε να κάνουμε και ένα road section. Τελικός προορισμός για τον αγώνα ο τερματισμός με τις απονομές. Νικητής του αγώνα ο Ogier που μετά από μία θεαματική αλλά και επικίνδυνη είσοδο στο χώρο της απονομής ανέβηκε στη ράμπα του τερματισμού, με τον συνοδηγό του να κατακτά την πρώτη νίκη της καριέρας του στο WRC και ο Ogier την πρώτη με την καινούργια κατηγορία Rally 1.

Τέλος, και αυτό το ταξίδι με πολύ γέλιο καινούριες εμπειρίες και ωραίες φωτογραφίες. Ραντεβού λογικά στο Βέλγιο με το Rallye du Condroz.