Οδηγός εγκατάστασης RBRTM Czech

Εδώ θα δούμε πως πραγματοποιούμε μια εγκατάσταση στον υπολογιστή μας, του Τσέχικου plugin.
Πρώτα κάνουμε την εγκατάσταση του original RBR μαζί με τα official patch (1.01 & 1.02)
ΠΡΟΣΟΧΗ! η εγκατάσταση πρέπει να γίνεται ΕΚΤΟΣ program files, αλλά σε νέο φάκελο στον δίσκο του υπολογιστή. Προτείνουμε να δημιουργηθεί ένας φάκελος games και μέσα σε αυτόν ένας νέος φάκελος Richard Burns Rally για παράδειγμα, όπου θα γίνει η εγκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση ΜΗΝ εγκαταστήσετε στα παρακάτω paths:
– C: \ Program Files \
– C: \ Program Files (x86) \
– C: \ Users \ Account Name \
– C: \ Program
Η εγκατάσταση θα μας ζητήσει να τρέξει και κάποια directX files, τα οποία πρέπει να τρέξουμε οπωσδήποτε και επιπλέον να κατεβάσουμε και να τρέξουμε το DirectX End-User Runtimes (June 2010)
Μετά από την ολοκλήρωση της εγκατάστασης το παιχνίδι θα πρέπει να ξεκινάει (να το ανοίγουμε δηλαδή), πάντα από το RichardBurnsRally_SSE.exe το οποίο το βρίσκουμε στον φάκελο που έχουμε κάνει την εγκατάσταση και το οποίο μπορούμε επίσης να το βάλουμε ως συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας.
Να υπενθυμίσουμε εδώ, ότι με δεξί κλικ στο exe – properties πάμε και δίνουμε εντολή να τρέχει ως διαχειριστής (administrator) το πρόγραμμα και επίσης καλό είναι το RichardBurnsRally_SSE.exe αλλά και όλα τα παρακάτω, να τα εξαιρέσουμε από τον αποκλεισμό του firewall των windows.
Από εδώ και μετά ξεκινάνε τα διάφορα προγράμματα που θα πρέπει να εγκαταστήσουμε για το RBRTM, ώστε να μπορούμε να τρέχουμε το παιχνίδι στο περιβάλλον του Τσέχικου plugin.

RBRCIT (Αυτό είναι ένα εργαλείο, φτιαγμένο από Έλληνα (Ζησάκος) με το οποίο μπορούμε να χειριζόμαστε αυτοκίνητα, φυσικές και ήχους. 
Αφού κατεβάσουμε την τελευταία έκδοση, το κάνουμε extract και επιλέγουμε εγκατάσταση, φυσικά στον φάκελο που έχουμε κάνει εγκατάσταση το παιχνίδι.

RBRTM εγκατάσταση: 
Πρέπει πρώτα να γίνει εγγραφή στο https://rbr.onlineracing.cz/
Προτείνουμε η εγγραφή να γίνει πρώτα με το επίθετο και μετά με το όνομα με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα, ΠΑΝΤΑ στα λατινικά.
Στην συνέχεια κατεβάζουμε το plugin https://rbr.onlineracing.cz/index.php?act=download&cat=14&setlng=eng
Εάν χρησιμοποιείτε τον Chrome το κατεβάζετε από εδώ https://ulozto.net/file/wE7RAFAMkMxh/rbr-czech-plugin-v0-88-rar
Σε κάθε περίπτωση ΠΡΙΝ να το κατεβάσετε και ΠΡΙΝ να το εγκαταστήσετε, πρέπει να απενεργοποιηθούν antivirus κλπ. Η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει στον φάκελο του παιχνιδιού φυσικά
Το plugin μετά την εγκατάσταση το βρίσκουμε Options → Plugins → RBR Tournament και θα πρέπει να τσεκάρουμε εάν είναι συμπληρωμένες οι 2 παρακάτω γραμμές, που είναι οι κωδικοί μας στο Τσέχικο forum. Εάν δεν είναι συμπληρωμένες τις συμπληρώνουμε όπως παρακάτω.
AutoLoginName = ΕΠΙΘΕΤΟ Όνομα (το επίθετο και το όνομά μας δηλαδή με αυτή την μορφή ΠΑΝΤΑ στα λατινικά και ΠΑΝΤΑ όπως έχουμε κάνει εγγραφή στο Τσέχικο forum. Για παράδειγμα το δικό μου είναι έτσι MALLIS George)
AutoLoginPassword = password123456789 (το password που επίσης έχετε δηλώσει στο Τσέχικο forum)

Ειδικές διαδρομές: 
Τις κατεβάζουμε από εδώ https://rbr.onlineracing.cz/index.php?act=download&cat=19 ή εναλλακτικά ως “πακέτο” από εδώ https://mega.nz/folder/CwVETT6b#mwgpd4q84X6UCU2xgxkhIA (τελευταία ενημέρωση 26.07.2021). Είναι το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ update (γίνονται 3-4 τον χρόνο) και έχει ΟΛΕΣ τις ειδικές διαδρομές. 
Για να αποσυμπιέσετε τα αρχεία που θα κατεβάσετε πρέπει να έχετε το 7z και το κατεβάζετε από εδώ https://www.7-zip.org/ . Εναλλακτικά μπορείτε να αποσυμπιέσετε και με winrar ΑΛΛΑ πρέπει να έχετε την τελευταία έκδοση της εφαρμογής.
Για να μπορείτε να βρίσκετε το ανανεωμένο update και την τελευταία έκδοσή των Ειδικών Διαδρομών (track pack) βλέπετε εδώ https://rbr.onlineracing.cz/forum/viewtopic.php?lng=CZ&p=86889#86889 . Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και των ειδικών διαδρομών, μπαίνουμε στο παιχνίδι και στο Shakedown mode τσεκάρουμε ότι έχουν εγκατασταθεί. Πρέπει να κάνουμε όμως και έλεγχο ότι είναι σωστά εγκαταστημένες οι Ειδικές Διαδρομές και δεν λείπει τίποτα οπότε πάμε εδώ Addons → Tracks Check tool μέσα από το παιχνίδι πάντα και αν όλα είναι σωστά, θα δούμε 0 errors! Σε περίπτωση κάποιου προβλήματος, με το νούμερο της Ειδικής Διαδρομής που θα δείξει error, προχωράμε σε επανεγκατάσταση αυτής και ξανά ελέγχουμε.
Μόλις έχουν ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ τα πάντα και είσαστε έτοιμοι ή ΣΧΕΔΟΝ έτοιμοι να απολαύστε το αγαπημένο simulation rally ΟΛΩΝ των εποχών στο περιβάλλον του RBRCZ. Απομένουν μόνο οι ρυθμίσεις του εξοπλισμού σας και οι ρυθμίσεις (εάν χρειασθούν) κάποιων αρχείων, όπως το fixup.ini, για τις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε στο θέμα “Αντιμετώπιση Προβλημάτων”  και με τις αναλυτικές οδηγίες να ολοκληρώσετε την εγκατάστασή σας. Χρήσιμο Video (με προηγούμενες όμως εκδόσεις του plugin αφού είναι από το 2020), μπορείτε να δείτε εδώ https://www.youtube.com/watch?v=bxB91RUjFE4

Γιώργος "troffeo" Μάλλης...