Οδηγός εγκατάστασης RallySimFans HU

Εδώ θα δούμε πως πραγματοποιούμε μια εγκατάσταση στον υπολογιστή μας, του Ουγγρικού plugin.
Το πρόγραμμα εγκατάστασης του Rallysimfans περιλαμβάνει το αρχικό βασικό παιχνίδι με δύο επίσημα patches και κάθε απαραίτητο plugin για να ξεκινήσετε:

● NGPcarmenu από Mika-n: διάφορες βελτιώσεις UI και επιλογές παραμετροποίησης
● Fixup και NGP από τον Workerbee: Ενημερωμένη φυσική και άλλες δυνατότητες του παιχνιδιού
● Pacenote Plugin από τον Workerbee: σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε τις σημειώσεις και τις ρυθμίσεις κάμερας
● RBR_RX by JHarro: επιτρέπει τη χρήση ΕΔ που δημιουργούνται με BTB (Bob’s Track Builder)
● Gauger plugin από V317MT: ενδείξεις κινητήρα και τηλεμετρία

Εν συντομία για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να διαβάσουν ολόκληρο αυτό το έγγραφο εδώ είναι αυτό που πρέπει να κάνετε:

1. Λήψη προγράμματος εγκατάστασης στη διεύθυνση http://www.rallysimfans.hu/rbr/download.php?download=rsfrbr
2. Δημιουργήστε λογαριασμό στο http://www.rallysimfans.hu/
3. Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης και επιλέξτε:
α. Βασικό Παιχνίδι (απαραίτητο)
β. Πρόσθετα (συνιστώνται όλα)
γ. Ειδικές Διαδρομές (επιλέξτε λιγότερες αν δεν έχετε αρκετό χώρο στο δίσκο)
δ. Πρόσθετες επιλογές στην επόμενη σελίδα
4. Εκτελέστε το παιχνίδι από το RichardBurnsRally_SSE.exe
5. Πηγαίνετε στο πρόσθετο rallysimfans.hu (Διαδικτυακό ραλλύ, Hotlap, Δοκιμές)

Εγκατάσταση:
Πρώτα απ' όλα, δεν θα χρειαστείτε ένα υπάρχον βασικό παιχνίδι ή οτιδήποτε άλλο. Εάν έχετε υπάρχον (CZ) install μην σκεφτείτε καν να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε την προσθήκη RSF στον ίδιο φάκελο. Υπάρχουν δύο τρόποι λήψης περιεχομένου: το κανονικό πρόγραμμα  εγκατάστασης και το torrent (για έμπειρους χρήστες υπολογιστών, βλ. το τέλος αυτού του εγγράφου.)

Μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.rallysimfans.hu/rbr/index.php και βρείτε το νεότερο πρόγραμμα εγκατάστασης .exe στην πρώτη σελίδα.  Το πρόγραμμα εγκατάστασης θα ρωτήσει πού να εγκατασταθεί. Μην εγκαταστήσετε στις ακόλουθες τοποθεσίες:
C: \Program Files\
C:\Program Files (x86)\
C:\Users\Your name\
C:\Program\
Desktop

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς εντοπίζουν ψευδώς και θέτουν σε καραντίνα ορισμένα αρχεία. Βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα προστασίας από ιούς είναι απενεργοποιημένα πριν συνεχίσετε περαιτέρω.

● Δημιουργήστε ένα φάκελο που ονομάζεται "Richard Burns Rally HU" ή παρόμοιο.
● Επιλέξτε πλήρη εγκατάσταση

Το μέγεθος λήψης είναι περίπου 13 GB. Όταν εξάγεται, το παιχνίδι θέλει 80-85 GB χώρου.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο στη μονάδα δίσκου στην οποία εγκαθιστάτε. Το μεγαλύτερο μέρος του μεγέθους προέρχεται από τις 380 περίπου ειδικές διαδρομές, οπότε αν θέλετε απλώς να δοκιμάσετε το παιχνίδι πρώτα χωρίς όλο το περιεχόμενο, μπορείτε να αφήσετε τις περισσότερες ΕΔ εκτός εγκατάστασης. Οι ΕΔ του αρχικού παιχνιδιού είναι αρκετά καλές για τον μέσο παίκτη  Περιλαμβάνονται στο βασικό παιχνίδι, ακόμα κι αν αποφασίσετε να αφήσετε όλες τις υπόλοιπες ΕΔ εκτός εγκατάστασης, θα έχετε ακόμα περίπου 40 ΕΔ.

Τύπος Εγκατάστασης Μέγεθος Λήψης Αποσυμπισμένο Μέγεθος
Απαραίτητη εγκατάσταση <2GB 4GB
Μόνο αρχικές ΕΔ με τροποιημενα αυτοκινητα,φυσικη,ήχους <3GB 10GB
Πλήρης εγκατάσταση (συνιστάται) 13 - 14 GB 85 - 90 GB

Μην επιλέξετε τις ουγγρικές σημειώσεις εάν δεν μιλάτε ουγγρικά. Επιλέξτε τον "Original English navigator sound" και μπορείτε να το αλλάξετε αργότερα για το ελληνικό Pacenote Plugin.

Στην επόμενη σελίδα "additional tasks", συνιστάται να επιλέξετε κάθε πλαίσιο ελέγχου, εκτός το Adaptive Force Feedback (γνωστό ότι προκαλεί ζητήματα FPS). Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την εγκατάσταση του DirectX καθώς για κάποιο λόγο δεν είναι επιλεγμένο από προεπιλογή και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει.

Κάντε κλικ στο επόμενο και θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα σύνοψης. Εάν είστε ικανοποιημένοι με τις ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην εγκατάσταση.
Τώρα, είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης "παγώνει" περιστασιακά για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα ανάλογα με το φορτίο του διακομιστή. Εάν συμβεί, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και περιμένετε, θα συνεχιστεί αυτόματα.

Εάν έχετε κάνει τα πάντα σωστά, θα πρέπει τώρα να έχετε μια λειτουργική εγκατάσταση RBR Rallysimfans. Πρώτα πρέπει να εκτελέσετε το Rallysimfans_NGP_switcher.exe για να επιλέξετε και να ενημερώσετε τη φυσική. Επιλέξτε την πρώτη επιλογή (NGP6) στο Switcher. Τώρα είστε έτοιμοι να τρέξετε το παιχνίδι από το RichardBurnsRally_SSE.exe.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν το παιχνίδι σας δεν ξεκινήσει ακόμη και μετά από αυτό, θα χρειαστεί
1) Εκτελέστε το ως διαχειριστής
2) Προσθέστε το στις εξαιρέσεις DEP (Αντιμετώπιση προβλημάτων: Το RBR δεν εκκινεί...)
Αυτό το βήμα θα λύσει περίπου 99% ή προβλήματα εκκίνησης. Αν όχι, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό λάθος με την εγκατάσταση.

Μέσα στο RBR:
Όταν ξεκινάτε το RBR για πρώτη φορά, θα πρέπει να παραλείπει το αρχικό μενού και να σας μεταφέρει στο plugin rallysimfans αμέσως. Εάν όχι και βλέπετε το κύριο μενού, μεταβείτε στο Options -> Plugins -> rallysimfans.hu για να παίξετε το παιχνίδι. Το παραδοσιακό Quick Rally, Rally School και Rally Season ΔΕΝ μπορούν να παιχτούν χωρίς μικρές τροποποιήσεις που δεν θα εξηγήσουμε σε αυτόν τον οδηγό.

Τώρα, υπάρχουν τρεις τρόποι παιχνιδιού στο RSF: Online Rally, Time Trial (βαθμός Hotlap) και Practice. Είναι σχεδόν αυτονόητα, οπότε δεν θα προχωρήσουμε βαθύτερα σε αυτό το θέμα.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του RSF που είναι ανώτερο από οποιοδήποτε mod RBR στο παρελθόν είναι η διαχείριση των αυτοκινήτων. Στο RSF, όλα τα αυτοκίνητα (προς το παρόν υπάρχουν 85 αυτοκίνητα φυσικής NGP6) είναι πάντα διαθέσιμα χωρίς επανεκκίνηση του παιχνιδιού. Τα παραδοσιακά 8 «slots» του RBR μπορούν να ξεχαστούν για πάντα. Ένα χαρακτηριστικό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν στην αρχή είναι ότι στις επιλογές ΕΔ και αυτοκινήτου, μπορείτε πατήστε enter για να μεταβείτε στη μεγαλύτερη οθόνη επιλογής, αντί να μετακινηθείτε σε αυτές μία προς μία.
Τα αυτοκίνητα, η φυσική, οι ήχοι και οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις γίνονται αυτόματη λήψη από το διακομιστή όταν
εισέρχεστε σε μια ΕΔ για πρώτη φορά με το εν λόγω αυτοκίνητο. Ένα πράγμα που μπορεί να ενοχλήσει μερικούς ανθρώπους είναι η
χαμηλή ποιότητα προεπιλεγμένων χρωματισμών των αυτοκινήτων. Αυτή είναι μια σκόπιμη λειτουργία για να επιταχύνει τη λήψη του αυτοκινήτου. Είστε ελεύθεροι να κατεβάσετε άλλους χρωματισμούς από το διαδίκτυο (για ελληνικούς χρωματισμούς πατήστε εδώ) ή να φτιάξετε το δικό σας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Χρήσιμη συμβουλή για χρήστες με υπάρχουσα εγκατάσταση CZ, μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε ολόκληρο το φάκελο Cars στην εγκατάσταση HU. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ορίσετε γωνίες κάμερας και τους χρωματισμούς ξανά.
Δεν χρειάζεστε το RBRCIT ή οποιοδήποτε άλλο εξωτερικό εργαλείο εγκατάστασης αυτοκινήτου με το RSF.

Οι αντιστοιχίες των χειριστηρίων πρέπει να γίνονται από το main menu/options/controls. Πλοηγηθείτε στο κύριο μενού πατώντας το ESC όταν βρίσκεστε στο πρόσθετο Rallysimfans.hu. Αν τα κάνετε όταν είστε μέσα σε ΕΔ, μπορεί να μην αποθηκευτούν σωστά. Αν δείτε τον άξονα ελέγχου στο γκάζι/φρένο/συμπλέκτης/χειρόφρενο να είναι ανεστραμμένο, βρείτε input.ini στον κύριο φάκελο και αλλάξτε την τιμή στον άξονα από false σε true. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με τις αντιστοιχίες των χειριστηρίων, επιστρέψτε στο κύρια μενού και το παιχνίδι θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε το προφίλ.

Συνηθισμένες επιλογές ρυθμίσεων:
Οι πιο συνηθισμένες ρυθμίσεις που μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε βρίσκονται στο RBRHU/Plugins/Fixup.ini και RBRHU/richardburnsrally.ini. Ανατρέξτε στο readme.txt του Fixup για περισσότερες εξηγήσεις. Στο RichardBurnsRally.ini βρίσκετε τις ρυθμίσεις ανάλυσης XRes και Yres που θα πρέπει να τροποποιήσετε αν τρέχετε σε τρεις οθόνες για παράδειγμα. Υπάρχουν επίσης μερικές ρυθμίσεις γραφικών που μπορείτε τροποποιήστε χαμηλότερα για καλύτερη απόδοση FPS.
Διαβάστε περισσότερα στην αντιμετώπιση προβλημάτων (Επεξήγηση παραμέτρων στο richardburnsrally.ini και Επεξήγηση παραμέτρων στο Fixup.ini)

Πώς να εγγραφείτε για να τρέξετε online:
● Μεταβείτε στον ιστότοπο του πρόσθετου (https://rallysimfans.hu/rbr/index.php) και κάντε κλικ στην εγγραφή. Θα οδηγηθείτε στο φόρουμ. Είναι από προεπιλογή ουγγρικό, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε σε Αγγλικά στην επάνω δεξιά γωνία.
● Αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων.
● Συμπληρώστε τα απαιτούμενα στοιχεία (όνομα χρήστη, μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον κωδικό πρόσβασής σας) και υποβολή.
● Θα λάβετε ένα e-mail όπου μπορείτε να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτό, μπορείτε τώρα να ανοίξετε το παιχνίδι και να μεταβείτε είτε στο "online rally" είτε στο "hotlap" όπου θα σας ζητήσει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Αυτά είναι τα ίδια που συμπληρώσατε κατά την εγγραφή. Εισάγετε αυτά και είστε έτοιμοι. Εάν θέλετε να συνδέεστε αυτόματα μεταβείτε στο options > Plugins > Rallysimfans.hu > Επιλέξτε το πλαίσιο που λέει "Auto login".

Πώς να ενημερώσετε την εγκατάστασή σας:
Ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του RSF είναι ότι όλες οι ενημερώσεις σχετικά με τα αυτοκίνητα, τη φυσική και τους ήχους είναι αυτόματες. Για αυτά, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Για μεγαλύτερες ενημερώσεις όπως όταν κυκλοφορούν νέες δυνατότητες ή νέες ΕΔ, θα δημοσιεύσουν νέο πρόγραμμα εγκατάστασης. Τρέξτε όπως κάνατε όταν εγκαταστήσατε το παιχνίδι και επιλέξτε "εγκατάσταση ενημέρωσης" στην πρώτη σελίδα. Θα πρέπει αυτόματα να έχει επιλεχθεί όλο το νέο περιεχόμενο, αλλά θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά ο ίδιος.
Σημαντικό! Μετά από ένα νέο πρόγραμμα εγκατάστασης, εάν το παιχνίδι δεν ξεκινήσει, υπάρχει μια εύκολη λύση, σε μερικές εγκαταστάσεις πρέπει πάντα να τρέχουν το NGP Switcher πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Για να γίνουμε πιο σαφείς, το RSF μπορεί να έχει δύο είδη ενημερώσεων και με αυτόν τον τρόπο ενημερώνονται:

(1) Rallysimfans ή άλλες ενημερώσεις "must-have" πρόσθετων. Δεν χρειάζεται να εκτελέσετε πρόγραμμα εγκατάστασης για να τα ενημερώσετε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξεκινήσετε τη λειτουργία RBR ως συνήθως και το RSF θα ενημερώσει αυτόματα τα απαιτούμενα πρόσθετα εάν είναι απαραίτητο (στην επάνω αριστερή γωνία εμφανίζεται ένα μικρό παράθυρο λήψης). Η πιο πρόσφατη ενημέρωση που κυκλοφόρησε (ημερομηνία 2021.03.20) στον ιστότοπο rsf είναι αυτού του είδους η ενημέρωση. Μετά την αυτόματη ενημέρωση, το κύριο μενού RSF πρέπει να εμφανίζει την ετικέτα έκδοσης "Rallysimfans NGP: 0.50.4062" όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα. Επίσης, νέα αρχεία ήχου FMOD ή αυτοκίνητα ενημερώνονται επίσης αυτόματα από την προσθήκη RSF, οπότε δεν χρειάζεται να τα κατεβάσετε χειροκίνητα μέσω του προγράμματος εγκατάστασης.

(2) Νέες ΕΔ. Αυτό απαιτεί την εκτέλεση της εφαρμογής εγκατάστασης RSF επειδή η προσθήκη RSF δεν πραγματοποιεί αυτόματη λήψη ΕΔ. Εάν δεν υπάρχει νέα έκδοση προγράμματος εγκατάστασης RSF, απλώς εκτελέστε ξανά αυτήν που έχετε ήδη (ή εάν έχετε αμφιβολίες, ελέγξτε τον ιστότοπο και κάντε λήψη του πιο πρόσφατου προγράμματος εγκατάστασης rsf). (υπενθύμιση: Η ιστοσελίδα του RSF με σύνδεσμο λήψης θα μπορούσε να το εξηγήσει αυτό με μεγαλύτερη σαφήνεια. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρει τι πρέπει να κάνετε εάν το RBR φαίνεται να έχει κολλήσει κατά την "ενημέρωση". Είναι ένα περίεργο σφάλμα με τα δικαιώματα αρχείων. Η λύση είναι να εκτελέσετε το Rallysimfans_NGP_Switcher ή να διαγράψετε το αρχείο rsfdata/rallysimfans.hu.dll μέσω του FileExplorer. Εάν το rsf auto-Updater αποτύχει να αντικαταστήσει το υπάρχον αρχείο rsfdata/rallysimfans.hu.dll, τότε το RBR μπορεί να καταλήξει σε κόλλημα της ενημέρωσης).

Εγκατάσταση torrent (προαιρετικό) (χρήση σε καταστάσεις υψηλού φόρτου διακομιστή):
Μερικές φορές ο διακομιστής εγκατάστασης μπορεί να είναι υπερφορτωμένος λόγω του μεγάλου αριθμού νέων ατόμων που προσπαθούν να κάνουν λήψη ταυτόχρονα, όπως συνέβη όταν ο Jimmy Broadbent κυκλοφόρησε το βίντεο του σχετικά με το παιχνίδι. Για αυτές τις καταστάσεις, είναι πολύ πιο εύκολο να κατεβάσετε το παιχνίδι μέσω πακέτου torrent.
● Αναζητήστε τον πιο πρόσφατο σύνδεσμο torrent στον ιστότοπο http://www.rallysimfans.hu/rbr/index.php
● προσθέστε το στο πρόγραμμα λήψεων torrent (οτιδήποτε πρέπει να λειτουργεί)
● λήψη του torrent (περιλαμβάνει όλα τα στάδια και τα βασικά αρχεία παιχνιδιών)
Το torrent δημιουργεί ένα φάκελο "Richard Burns Rally HU" με πολλά αρχεία .7z μέσα.
Μην κάνετε αποσυμπίεση μόνοι σας.
● Μετακινήστε αυτόν το φάκελο όπου θέλετε να εγκαταστήσετε το παιχνίδι, εκτός από τις τοποθεσίες έχουν αναφερθεί παραπάνω.
Οι λήψεις torrent μειώνουν το φορτίο στους διακομιστές RSF μαζικά και σας επιτρέπουν να αποκτήσετε το παιχνίδι τρέχει πιο γρήγορα. Τώρα πρέπει να εκτελέσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης και να συνεχίσετε όπως στον παραπάνω οδηγό.

Οδηγός εγκατάστασης Rallysimfans 2021. Από τους mufcAleksi, TheLastCrusader και Mika-n 
Μετάφραση - Προσαρμογή: Βασίλης "vaspan" Παναγόπουλος