Τρίτος ταχύτερος Έλληνας ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις!

Στην τρίτη θέση μεταξύ των Ελληνικών πληρωμάτων τερμάτισε ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που μετά από απουσία οκτώ ετών, επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του WRC. Για την περίσταση, ο κάτοχος του WRC Trophy το 2017 οδήγησε ένα Ford Fiesta WRC με τη γαλανόλευκη σημαία να ξεχωρίζει στο καπό του, ενώ δίπλα του κάθισε ο μόνιμος συνοδηγός του τα τελευταία χρόνια, Frederic Miclotte.

Έπειτα από 292 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε στεγνές αλλά και λασπωμένες ειδικές διαδρομές, ο Ιορδάνης Σερδερίδης έφτασε στον τερματισμό στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στην 22η θέση γενικής, όντας ικανοποιημένος από το ρυθμό που ακολούθησε: «Για τον εθνικό μας αγώνα, αποφασίσαμε να επιστρατεύσουμε ένα τελευταίας τεχνολογίας Ford Fiesta WRC, το οποίο για τελευταία φορά οδηγήσαμε το 2018. Προκειμένου να εξοικειωθούμε περισσότερο και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το Ράλλυ Ακρόπολις κάναμε μια σειρά δοκιμών, η οποία απέδωσε καρπούς. Την Παρασκευή οδηγήσαμε μυαλωμένα, προκειμένου να μάθουμε περισσότερο το αυτοκίνητο και κυρίως να αποφύγουμε τις πέτρες που υπήρχαν σε κάποια σημεία στο δεύτερο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε ο οδηγός και συνέχισε: «Τις επόμενες δύο ημέρες ήμασταν πρώτοι στο δρόμο, κάτι που μας δυσκόλεψε, ωστόσο είμαστε ευχαριστημένοι με τις επιδόσεις μας στη Γραβιά και στο Ελευθεροχώρι»

Σε έναν αγώνα που συγκέντρωσε 15 ελληνικά πληρώματα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης τερμάτισε στην τρίτη θέση μεταξύ αυτών: «Γνωρίζαμε ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε του επαγγελματίες οδηγούς, οπότε ο στόχος μας ήταν να ξεχωρίσουμε ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, όμως, καθώς στοχεύαμε στην πρώτη Ελληνική θέση. Σε δύο περιπτώσεις δόθηκαν εικονικοί χρόνοι που νομίζω μας αδικούν σε σχέση με τα υπόλοιπα πληρώματα. Η διαφορά των μόλις 10 δευτερολέπτων από τον ταχύτερο Έλληνα μας αφήνει μια πικρία, ωστόσο μας πεισμώνει για την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Καβαλιώτης οδηγός.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι ειδικές διαδρομές κατακλύστηκαν από χιλιάδες κόσμου που «διψούσε» για το Ράλλυ Ακρόπολις: «Έχοντας αγωνιστεί σε παλαιότερα Ακρόπολις που προσμετρούσαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήξερα ότι οι Έλληνες θεατές είναι χιλιάδες και αρκετά ενθουσιώδεις. Στον φετινό αγώνα, όμως, εντυπωσιάστηκα από το πλήθος του κόσμου που βρέθηκε στο βουνό και επιβεβαίωσα πως είναι οι καλύτεροι φίλαθλοι. Τους ευχαριστώ!», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη.

Μάθετε όλα τα νέα του οδηγού στη σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

Δελτίο Τύπου