Η Ελληνική σημαία στο Ράλλυ Σαρδηνίας!

Σε επιλεγμένους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα συμμετάσχει φέτος ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Μεγάλος στόχος του συμπατριώτη μας είναι η διάκριση μεταξύ των Ελλήνων στο Ράλλυ Ακρόπολις καθώς και η αξιοπρεπής παρουσία στα Ράλλυ Σαρδηνίας και Ράλλυ Σαφάρι.

Στον πέμπτο γύρο του WRC, το Ράλλυ Σαρδηνίας ο καβαλιώτης οδηγός θα συμμετέχει με Skoda Fabia Rally2 Evo στην κατηγορία Masters του WRC2: «Επιστρέφουμε φέτος σε επιλεγμένους αγώνες του WRC έχοντας στο μυαλό πάντα τη συμμετοχή μας στο Ράλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβρη. Θέλουμε να οδηγήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα σε χωμάτινες σκληρές ειδικές και ο αγώνας της Σαρδηνίας προσφέρεται για προπόνηση. Θα συμμετέχουμε με ένα Skoda Fabia Rally2 Evo παρόμοιο με αυτό που ακολουθήσαμε πέρυσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία. Στο WRC2 Masters συμμετέχουν καταξιωμένοι οδηγοί μεταξύ των οποίων ο Freddy Loix και ο Armin Kremer. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε αξιοπρεπώς στις σκληρές ειδικές του αγώνα, να αποφύγουμε τα κλαταρίσματα και να περάσουμε μερικούς από τους “Masters», ήταν τα λόγια του οδηγού.

Η σκληρότητα των ειδικών διαδρομών και η ζέστη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ράλλυ: «Ξέρουμε ότι θα δεινοπαθήσουμε από τη ζέστη και είμαστε προετοιμασμένοι για να την αντιμετωπίσουμε. Οι αγώνες μας στην Ελλάδα το περσινό καλοκαίρι μας έχουν “δυναμώσει” και σε αυτόν τον τομέα. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι θα ανταπεξέλθουμε στις αντιξοότητες της Σαρδηνίας. Κάναμε σωστές αναγνωρίσεις και το τεστ που πραγματοποιήσαμε πριν τον αγώνα κύλησε ομαλά», δήλωσε ο Σερδερίδης και πρόσθεσε: «Δεν αρκεί να οδηγήσεις γρήγορα στο συγκεκριμένο αγώνα. Εξαιτίας της σκληρότητάς του, πρέπει να κινηθείς μυαλωμένα και να αποφύγεις τα κλαταρίσματα!»

Το Ράλλυ Σαρδηνίας περιλαμβάνει 21 ειδικές διαδρομές και 308 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ξεκινάει την Πέμπτη το απόγευμα με την υπερειδική στην Olbia και τερματίζει την Κυριακή το μεσημέρι στο πανέμορφο λιμάνι του Alghero. Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαρδηνίας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

Δελτίο Τύπου