Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου στο Ράλλυ Σαφάρι ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Στην όγδοη θέση της κατάταξης του Safari Rally Kenya βρίσκεται μετά την ολοκλήρωση του σκέλους του Σαββάτου ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Σε έναν αγώνα, όπου μόλις έξι αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally1 συνεχίζουν χωρίς τη χρήση του superally, ο Έλληνας οδηγός έκανε ένα ακόμη βήμα προς την επίτευξη του στόχου της πρώτης δεκάδας.

«Οι ειδικές του Σαββάτου ήταν πιο δύσκολες σε σχέση με αυτές που συναντήσαμε την Παρασκευή», ήταν τα πρώτα λόγια του Σερδερίδη αναφορικά με την κατάσταση οδοστρώματος που συνάντησε και συνέχισε: «Η βροχόπτωση έκανε το έργο μας ακόμη δυσκολότερο, καθώς οι ειδικές διαδρομές γλιστρούσαν αρκετά. Στο τελείωμα, μάλιστα, της τελευταίας ειδικής νόμιζες ότι οδηγούσες σε πάγο!» Με κατάλληλη στρατηγική και αποφεύγοντας τα ρίσκα, ο Έλληνας οδηγός κατάφερε να βγει αλώβητος από τις σκληρές ειδικές του αγώνα, σε αντίθεση με αρκετούς αντιπάλους του που είτε εγκατέλειψαν, είτε κάνουν χρήση του Superally: «Ευτυχώς εμείς αποφύγαμε τα λάθη και χάρη στην εμπειρία του συνοδηγού μου, Fred Miclotte, καταφέραμε να παραμείνουμε εντός δρόμου και να είμαστε στην όγδοη θέση μετά το Σαββατιάτικο σκέλος», δήλωσε ο Σερδερίδης, προσθέτοντας: «Στις δύο πρώτες απογευματινές ειδικές νιώσαμε πιο άνετα με το Ford Puma Rally1, ανεβάσαμε ρυθμό, ξεπερνώντας μάλιστα όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally2, δείγμα της σημερινής μας απόδοσης. Χάσαμε, βέβαια, ένα λεπτό στην τελευταία διαδρομή, σταματώντας για να διευκολύνουμε την προσπάθεια του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Sebastien Ogier, που φυσιολογικά βρίσκεται σε πολύ διαφορετικό ρυθμό από το δικό μας»

Η Κυριακή περιλαμβάνει τις έξι τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα και ο Ιορδάνης Σερδερίδης φαίνεται αποφασισμένος να τερματίσει και να υψώσει την ελληνική σημαία στον τερματισμό του Ράλλυ Σαφάρι Κένυας: «Απομένουν οι έξι διαδρομές της Κυριακής για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο, να είμαστε προσεκτικοί και να βρεθούμε στη ράμπα του τερματισμού. Θα ήθελα, μάλιστα, να κρατήσω πίσω μου τον 9 φορές παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Loeb! Θα το προσπαθήσω!», δήλωσε ο κάτοχος του WRC Trophy του 2017.

Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

Δελτίο Τύπου