Στην 11η θέση του Ράλλυ Σαφάρι μετά το πρώτο σκέλος ο Ιορδάνης Σερδερίδης!

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο σκέλος της Παρασκευής, ο Ιορδάνης Σερδερίδης βρίσκεται στην 11η θέση του Rally Safari Kenya, ίσως του πιο δύσκολου αγώνα του φετινού Παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλλυ. Οδηγώντας για πρώτη φορά σε αγώνα του WRC ένα εργοστασιακό Ford Puma Rally1, ο Έλληνας οδηγός, έχοντας την πολύτιμη καθοδήγηση του Βέλγου Fred Miclotte από το δεξί μπάκετ βρίσκεται μια ανάσα από το στόχο της δεκάδας κι ενώ απομένουν δύο ημέρες δράσης στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

«Όπως είχα πει και πριν τον αγώνα, για να πετύχεις το στόχο σου, πρέπει να οδηγήσεις με στρατηγική και να αποφύγεις τις κακοτοπιές που κρύβουν οι ειδικές διαδρομές», δήλωσε ο Σερδερίδης και συνέχισε: «Έτσι κι εμείς, αποφασίσαμε να μην πιέσουμε από την πρώτη διαδρομή και εκμεταλλευόμενοι τις ουκ ολίγες ατυχίες των αντιπάλων μας καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη μέρα στην 11η θέση». Ο Καβαλιώτης οδηγός, μάλιστα, βρέθηκε μέχρι και τη 10η θέση, μια διαδρομή πριν το τέλος της ημέρας, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην τελευταία και δυσκολότερη ειδική, μήκους 31 αγωνιστικών χιλιομέτρων, τον έριξαν μια θέση πίσω: «Στην τελευταία διαδρομή αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τα φρένα και σαν να μην έφτανε αυτό είχαμε και σκασμένο ελαστικό, το οποίο αποφασίσαμε να μην αλλάξουμε εντός της ειδικής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε περίπου δύο λεπτά και μια θέση στη γενική κατάταξη», ήταν τα λόγια του οδηγού.

Το σκέλος του Σαββάτου είναι το πιο μακροσκελές του αγώνα, με έξι ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 151 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με τον Ιορδάνη Σερδερίδη να δηλώνει έτοιμος για μια ακόμη πρόκληση: «Οι διαδρομές του Σαββάτου είναι πιο δύσκολες σε σχέση με αυτές της Παρασκευής. Σε πολλά σημεία τους υπάρχει πούδρα που δυσχεραίνει την πρόσφυση του Ford Puma Rally1, ενώ θα αγωνιστούμε σε τέσσερις μεγάλες ειδικές διαδρομές μήκους περίπου 30. χιλιομέτρων, γεγονός που απαιτεί περισσότερη προσοχή και αυτοσυγκέντρωση. Είμαστε πολύ κοντά στον αρχικό στόχο της πρώτης δεκάδας και με το συνοδηγό μου, Fred Miclotte, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Σερδερίδης. Παρακολουθήστε την πορεία του Ιορδάνη Σερδερίδη στο Ράλλυ Σαφάρι Κένυας μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans

Δελτίο Τύπου