🇩🇪Nürburgring 24h Qualifying Race 2 με τον φακό.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχα στο μυαλό μου τον εξάωρο αγώνα του SPA για το WEC και να δω το Sébastien Ogier για πρώτη φορά σε πίστα. Τελικά, δεν μπόρεσα και έτσι αποφάσισα μετά από ένα χρόνο να πάω και πάλι στη Γερμανία στο Nordschleife και συγκεκριμένα για τον δεύτερο αγώνα των κατατακτήριων δοκιμών για τον εικοσιτετράωρο αγώνα που είναι στο τέλος του μήνα.

Επιτέλους κόσμος στην πίστα και με σύμμαχο το καλό καιρό έκανα τη βόλτα μου στα πρώτα χιλιόμετρα της πράσινης κόλασης. Ξεκίνησα λίγο πριν την πρώτη μεγάλη ευθεία σε ένα απίστευτο σημείο στο ένα μέτρο από της μπαριέρες. Απίστευτο το πόσο κοντά βρίσκονται τα αγωνιστικά στους πρώτους γύρους περνώντας από μπροστά σου το ένα μετά το άλλο. Επίσης, τεράστια η διαφορά με αυτό που παίζουμε στα video games με αυτό που βλέπεις από κοντά.

Μετά από μερικούς γύρους η μεγάλη κατηγορία έχει αρχίσει να μπερδεύεται με τις μικρότερες και τα χέρια των κριτών έχουν πάρει φωτιά κρατώντας τις μπλε σημαίες. Σε περίπτωση ατυχήματος ασθενοφόρο και γερανός μπαίνουν στην πίστα αλλά ο αγώνας συνεχίζεται με τα αγωνιστικά να τα προσπερνούν κανονικά αλλά μόνο από αριστερά για την αποφυγή ατυχήματος και φυσικά με μειωμένη ταχύτητα.

Οι τρεις ώρες πέρασαν γρήγορα και βρίσκομαι στην πρώτη στροφή μετά την έξοδο από την πίστα του GP. Ωραίο σημείο που μπορείς να δεις και λίγο από την κλασική πίστα του Nurburgring και μια καλή ευκαιρία για panning. Ωραία κυριακάτικη βόλτα αλλά κάθε φορά που λέω να πάρω μόνο καρέκλες, ομπρέλα για τον ήλιο και ψυγείο με φαγητό καταλήγω κουβαλώντας κάμερες και ψάχνοντας για καλά σημεία.