🇧🇪 Rally Van Haspengouw 2022 με τον φακό.

Επιτέλους οι αγώνες ξεκίνησαν και πρώτος αγώνας για φέτος, ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος Βελγίου. Το τοπίο φλατ όπως όλα στη φλαμανδική πλευρά της χώρας με ειδικές διαδρομές σε γρήγορους και επικίνδυνους αγροτικούς δρόμους . Φωτογραφικά ήξερα από την αρχή ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας γιατί το τοπίο από μόνο του δεν έχει να σου προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο.

Ο αγώνας ξεκινούσε τη Πέμπτη με το shakedown και όλα τα βλέμματα ήτανε στραμμένα στον Jos Verstappen πατέρα του Max παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, που έκανε το ντεμπούτο του στους αγώνες rally. Μεγάλο όμως ενδιαφέρον είχε και η παρουσία του Γάλλου Stéphane Lefebvre που φέτος θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μετά από δύο περίπου ώρες με δυνατό αέρα και κρύο, η βροχή και το χαλάζι με ανάγκασαν να φύγω αλλά τουλάχιστον είχα πάρει μια μικρή γεύση από τον αγώνα .

Την επόμενη μέρα Παρασκευή έκανε ένα πέρασμα τις 3 από τις 4 ειδικές καθώς η μία από αυτές ήταν τελείως αδιάφορη. Δυσκολεύτηκα αρκετά για να μπορέσω να βρω μερικά καλά σημεία και η μόνη μου ελπίδα ήταν τη επόμενη μέρα να είναι λίγο βρεγμένα έτσι ώστε να υπάρχει λίγη λάσπη στο δρόμο από τις μπούκες.

Ξημερώματα Σαββάτου με -3 βαθμούς ξεκίνησα για το πρώτο πέρασμα. Γενικά ο αγώνας με δυσκόλεψε αρκετά καθώς έπρεπε να αλλάζω ειδική διαδρομή συνέχεια έτσι ώστε να μπορέσω να δω περισσότερα περάσματα. Ο καιρός ήταν καλός με αποτέλεσμα μετά τις πρώτες 2-3 ειδικές οι μπούκες να είναι στεγνές και το θέαμα μειωμένο αρκετά . Τελικά κατάφερα να δω 5 περάσματα και δυσκολεύτηκα παρά πολύ για να βγάλω μερικές καλές φωτογραφίες. Νικητής του αγώνα ο Lefebvre που για εμένα είναι και το φαβορί για το πρωτάθλημα εάν δεν αλλάξει κάτι σχετικά με τους αγώνες που θα κάνει φέτος.