Εντός έδρας δοκιμασία για τους Αλυγιζάκη-Χατζηδάκη!

Έπειτα από την καλοκαιρινή ανάπαυλα, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου συνεχίζεται το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου με το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, με το πλήρωμα της irace που απαρτίζεται από τους Λευτέρη Αλυγιζάκη-Μιχάλη Χατζηδάκη να αγωνίζεται με το γνωστό Skoda Fabia R5. Έπειτα από τη δεύτερη θέση στο Ηπειρωτικό Ράλλυ τον Ιούλιο, το δίδυμο θέλει να συνεχίσει τις θετικές εμφανίσεις του και στη Μεγαλόνησο, όπου στον αγώνα του 2020 είχε οδηγήσει για πρώτη φορά το τσεχικό όπλο.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός κάθε φορά που συμμετέχω στον αγώνα της Κρήτης. Κατάγομαι από το νησί, οπότε η χαρά μου είναι διπλή, καθώς αγαπάω το συγκεκριμένο αγώνα», ήταν τα πρώτα λόγια του Λευτέρη Αλυγιζάκη αναφορικά με τον τρίτο γύρο της σεζόν στην άσφαλτο και συνέχισε: «Η φετινή σχεδίαση του Ράλλυ Κρήτης με βρίσκει σύμφωνο, καθώς αν και έχει μεγάλες απλές διαδρομές, το Service Park βρίσκεται μέσα στο Ηράκλειο, κάτι που είναι θετικό. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο που δεν είναι τόσο μυημένος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, να γνωρίσει το χώρο μας, τους οδηγούς και τα αυτοκίνητα»

Ο τρίτος γύρος του θεσμού περιλαμβάνει εννιά ειδικές διαδρομές, τρεις το Σάββατο και έξι την Κυριακή. Συγκεκριμένα, τα πληρώματα θα διέλθουν τρεις φορές από την ειδική διαδρομή της Αυγενικής το Σάββατο, ενώ την Κυριακή 3 φορές από τη διαδρομή των Κερασιών και ισάριθμες φορές από την ειδική της Αγίας Βαρβάρας: «Έχουμε οδηγήσει στις διαδρομές Αυγενική και Κεράσια πριν έξι περίπου χρόνια με διαφορετικό σε σχέση με φέτος αυτοκίνητο. Είναι αρκετά ενδιαφέρουσες ειδικές, με πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά και νομίζω θα αρέσουν σε όλους τους αγωνιζόμενους», ανέφερε ο οδηγός.

 «Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε με γρήγορο ρυθμό από την αρχή. Το επίπεδο συναγωνισμού είναι υψηλό, καθώς μην ξεχνάμε πως οι πρωταθλητές στην άσφαλτο προέρχονται από το νησί. Μακάρι να τερματίσουν όλοι χωρίς προβλήματα και να το ευχαριστηθούν», δήλωσε ο Λευτέρης Αλυγιζάκης αναφορικά με το στόχο του πληρώματος στο 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα στον κόσμο που θα βρεθεί στο βουνό το διήμερο: «Θα ήθελα πολύ να δω αρκετό κόσμο να παρακολουθεί τον φετινό αγώνα! Πραγματικά μας έχει λείψει η παρουσία του. Θα τους συμβούλευα να κάθονται στα ενδεδειγμένα από τους κριτές ασφαλή σημεία, να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και να ενθαρρύνουν τα περάσματα των αγωνιζομένων γιατί πραγματικά δίνουν επιπλέον ώθηση στην προσπάθειά μας»

Στο πλευρό του πληρώματος της irace τη φετινή χρονιά, βρίσκονται η εισαγωγική εταιρεία ανταλλακτικών στο Ρέθυμνο Provias, τα λιπαντικά Total Hellas δια μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου στην Κρήτη, κ. Πρόβια, η εταιρεία Anysma που προσφέρει υπηρεσίες τεχνολογίας καθώς και το κατάστημα ελαστικών Ψιστάκης.

Το φετινό 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει 9 ειδικές διαδρομές, μήκους 81 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ενημερωθείτε για την πορεία των Λευτέρη Αλυγιζάκη-Μιχάλη Χατζηδάκη μέσα από την επίσημη σελίδα της irace στο facebook: https://www.facebook.com/iracegr

Ζωντανά αποτελέσματα του αγώνα: http://www.infomega.gr/live/

Δελτίο Τύπου / irace