Εμπειρίες ενόψει Ράλλυ Ακρόπολις για την VE2 Rally Team!


Ως μια καλή προπόνηση για το Ράλλυ Ακρόπολις,μπορεί να χαρακτηριστεί το Ράλλυ Κορίνθου για τους Βασίλη και Γιάννη Βελάνη. Το πλήρωμα της VE2 Rally Team, μετά τη Λαμία, βρέθηκε και πάλι πίσω από το τιμόνι του Skoda Fabia R5 της EMC Motorsport και πραγματοποίησε πολύτιμα χιλιόμετρα εξοικείωσης ενόψει του εθνικού μας αγώνα τον Σεπτέμβριο.

Οι τέσσερις ειδικές διαδρομές χαρακτηρίστηκαν από τη σκληρότητα τους, η οποία σε συνδυασμό με την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε εντός των αγωνιστικών, δυσχέραινε το έργο των πληρωμάτων: «Αρχικά να πω συγχαρητήρια σε όλους που συμμετείχαν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα, υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες.», ήταν τα πρώτα λόγια του Βασίλη Βελάνη μετά την ολοκλήρωση του Ράλλυ Κορίνθου, ο οποίος αναφορικά με τη δικιά τους πορεία, δήλωσε: «Ο αγώνας δεν εξελίχθηκε για εμάς όπως θα θέλαμε. Στα πρώτα χιλιόμετρα της εναρκτήριας ειδικής αντιμετωπίσαμε πρόβλημα ορατότητας εξαιτίας της σκόνης από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια ένα πρόβλημα με το σύστημα πέδησης στο μεσημεριανό loop των ειδικών διαδρομών δεν μας άφησε να κινηθούμε στο ρυθμό που θέλαμε. Είχαμε ως στόχο να πιέσουμε ώστε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα για το στήσιμο του αυτοκινήτου, όμως αναγκαστήκαμε να οδηγήσουμε συντηρητικά.»

Με το Ράλλυ Ακρόπολις στο πίσω μέρος του μυαλού τους, οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης δεν κοίταξαν τους χρόνους των ανταγωνιστών τους: «Στον αγώνα συμμετείχαμε καθαρά για να προετοιμαστούμε για τον εθνικό μας αγώνα. Ο στόχος μας δεν είναι το πρωτάθλημα, οπότε δεν είχε νόημα να συγκρίνουμε τις επιδόσεις μας με τα υπόλοιπα πληρώματα», δήλωσε ο Βασίλης Βελάνης και συνέχισε: «Το θετικό είναι ότι δοκιμάσαμε την αξιοπιστία των ελαστικών της Pirelli στις πραγματικά σκληρές ειδικές του Λουτρακίου υπό θερμοκρασία μάλιστα 40 βαθμών. Κάναμε όλα τα χιλιόμετρα του αγώνα και σε συνδυασμό με αυτά του Ράλλυ Φθιώτιδος μας φέρνουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας για τον εθνικό μας αγώνα»

Το πλήρωμα θέλει να ευχαριστήσει την EMC Motorsport και τον Κώστα Σπύρου προσωπικά για την προετοιμασία του Skoda Fabia R5 και την τεχνική υποστήριξη πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, τον manager της ομάδας, Ρόμπερτ Ναχμία που είναι πάντα δίπλα τους, τους 4Τροχούς για τη διαχρονική στήριξη και τους χορηγούς της προσπάθειας του, Singer, Serkova και Step. Για την ιστορία, το πλήρωμα της VE2 Rally Team ολοκλήρωσε το Ράλλυ Κορίνθου στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης.

Μάθετε όλα τα νέα της VE2 Rally Team μέσα από τη σελίδα της ομάδας στο facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100035389826932

Δελτίο Τύπου
VE2 Rally Team