Ήθελαν το κάτι παραπάνω οι Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης στο Ράλλυ Κρήτης

Μπορεί να τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του Ράλλυ Κρήτης, ωστόσο οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας τους επιζητούσαν κάτι καλύτερο. Το πλήρωμα της i-race συμμετείχε στον τρίτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ασφάλτου, πίεσε τη δεύτερη μέρα με το Skoda Fabia R5 της ομάδας, κερδίζοντας μάλιστα και μια ειδική διαδρομή.

Με το σκέλος της Κυριακής να είναι διπλάσιο χιλιομετρικά σε σχέση με αυτό του Σαββάτου και την απόσταση των Αλυγιζάκη-Χατζηδάκη από την κορυφή να είναι στα 9 δευτερόλεπτα, το πλήρωμα μπήκε αποφασισμένο να ψαλιδίσει τη διαφορά στις 6 ειδικές της ημέρας: «Έχοντας μείνει ευχαριστημένοι με το στήσιμο του αυτοκινήτου, στόχος μας στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Κρήτης ήταν να πιέσουμε ειδική με ειδική, ώστε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να μειώσουμε την απόσταση που μας χώριζε από την κορυφή», δήλωσε ο οδηγός και συνέχισε: «Πράγματι, στο πρώτο πέρασμα από την ειδική Κεράσια πραγματοποιήσαμε τον ταχύτερο χρόνο, κερδίζοντας την πρώτη μας ειδική διαδρομή στο φετινό πρωτάθλημα ασφάλτου. Νιώσαμε άνετα με το Skoda Fabia R5, πιέσαμε και τα καταφέραμε!»

Η συνέχεια για το δίδυμο της i-race δεν ήταν ανάλογη, καθώς ένα τετ-α-κε στην επόμενη, δεύτερη  ειδική διαδρομή της ημέρας, το ανάγκασε να χάσει πολύτιμο χρόνο και μαζί κάθε ελπίδα για τη νίκη: «Δυστυχώς στην Αγία Βαρβάρα το αυτοκίνητο γλίστρησε και φέραμε τετ-α-κε με πολλά χιλιόμετρα, γεγονός που μας έθεσε αυτομάτως εκτός μάχης για τη διεκδίκηση της νίκης. Βέβαια, σταθήκαμε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας, καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ζημιά στο αγωνιστικό και να εγκαταλείπαμε πρόωρα τον αγώνα», ήταν τα λόγια του Λευτέρη Αλυγιζάκη που παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

Λίγα χιλιόμετρα πριν το τέλος του Ράλλυ Κρήτης, οι Αλυγιζάκης-Χατζηδάκης είχαν μηχανικό πρόβλημα που λίγο έλειψε να τους στερήσει το δεύτερο σκαλί του βάθρου στον εντός έδρας αγώνα τους: «Στα πρώτα χιλιόμετρα της ένατης ειδικής διαδρομής, της Αγίας Βαρβάρας αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με την αντλία βενζίνης. Χωρίς δεύτερη σκέψη κόψαμε ρυθμό με σκοπό να τερματίσουμε, κάτι που τελικά το καταφέραμε. Δεν χάσαμε τη δεύτερη θέση και αυτό είναι το σημαντικό. Ας μην ξεχνάμε πως οι κύριοι αντίπαλοί μας είναι 8 φορές νικητές του αγώνα στο παρελθόν», ανέφερε ο Ρεθυμνιώτης οδηγός και έκλεισε λέγοντας: «Εστιάζουμε στα θετικά που είναι το σαφώς βελτιωμένο στήσιμο του αυτοκινήτου, η δεύτερη θέση στον αγώνα και η πρώτη φετινή νίκη σε ειδική διαδρομή. Συνεχίζουμε!»

Στο πλευρό του πληρώματος της irace τη φετινή χρονιά, βρίσκονται η εισαγωγική εταιρεία ανταλλακτικών στο Ρέθυμνο Provias, τα λιπαντικά Total Hellas δια μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου στην Κρήτη, κ. Πρόβια, η εταιρεία Anysma που προσφέρει υπηρεσίες τεχνολογίας καθώς και το κατάστημα ελαστικών Ψιστάκης.

Ακολουθήστε την επίσημη σελίδα της irace στο facebook: https://www.facebook.com/iracegr

Δελτίο Τύπου / irace