Οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος με Hyundai i20 Rally2 στο Ράλλυ Ακρόπολις

Με το EKO Acropolis Rally η Ελλάδα επιστρέφει έπειτα από οκτώ χρόνια στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ WRC – FIA World Rally Championship (9-12 Σεπτεμβρίου), και οι Λάμπρος Αθανασούλας – Νίκος Ζακχαίος στον αγώνα όπου, στη σύγχρονη ιστορία του, έχουν πετύχει σπουδαίες διακρίσεις, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το ελληνικό πλήρωμα θα συμμετάσχει στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το ολοκαίνουργιο Hyundai i20 N Rally 2, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο χώμα, επί ελληνικού εδάφους. Η συμμετοχή υποστηρίζεται από τη Hyundai Greece την Club Hotel Casino Loutraki, την ANKER και τη Τhe Food Lab.
H έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, με ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, την «Cosmote 5G Athens Stage», μια διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας με μήκος περίπου 1 χλμ., που θα φέρει την «καρδιά» του αγώνα στους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, με αποκορύφωμα το πέρασμα των αγωνιστικών αυτοκινήτων γύρω από την Πλατεία Συντάγματος! Η εν λόγω διαδρομή θα ακολουθήσει αμέσως μετά την τελετή εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί κάτω από την Ακρόπολη.
Το Hyundai i20 N Rally 2, είναι το δεύτερο κατά σειρά αυτοκίνητο της κατηγορίας Rally 2 που παράγεται από τη Hyundai Motorsport. Σχεδιάστηκε από λευκό χαρτί, έχοντας ως βάση την εμπειρία της ομάδας από τo i20 R5, που παρουσιάστηκε το 2015.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 1.6 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος, άμεσου ψεκασμού
Κιβώτιο: 5 σχέσεων, σειριακό
Κίνηση: Στους τέσσερις τροχούς
Διαφορικά: Μηχανικά (εμπρός/πίσω)
Τροχοί: 7×15 ιντσών για χώμα
Ελαστικά: Pirelli 205/65–15
Βάρος: 1.230 κιλά ελάχιστο – 1.390 κιλά με το πλήρωμα

Λάμπρος Αθανασούλας: Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που μου δίνεται η δυνατότητα να βρεθώ ξανά αγωνιζόμενος στον εθνικό μας αγώνα. Πάντα πίστευα πως ο αγώνας θα επέστρεφε εκεί που ανήκει και θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που δούλεψαν για αυτή την επιτυχία. Ταυτόχρονα, νοιώθω μεγάλη τιμή που θα είμαι ο πρώτος «ιδιώτης» οδηγός που θα οδηγήσει το νέο Hyundai i20 N Rally 2. Θέλω να ευχαριστήσω την ελληνική αντιπροσωπεία της Hyundai για την υποστήριξη, καθώς και όλους όσους στηρίζουν τη συμμετοχή μας. Με τον Νίκο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Νίκος Ζακχαίος: Όταν επικοινώνησε μαζί μου ο Λάμπρος και μου ανέλυσε το «όραμά» του για τη συμμετοχή μας στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, δεν τον άφησα καν να ολοκληρώσει – δέχτηκα αμέσως. Ανυπομονώ να βρεθώ στο μπάκετ του νέου Hyundai i20 N Rally2 και να απολαύσω ένα «παγκόσμιο» Ακρόπολις μετά από οκτώ χρόνια.

Ακολουθήστε τον Λάμπρο Αθανασούλα στην ιστοσελίδα Athanassoulas Rally Team και στο Facebook https://www.facebook.com/Athanassoulas.Lambros/