Βήματα προόδου για τους Αλυγιζάκη-Χατζηδάκη στο Ηπειρωτικό Ράλλυ

Με τη δεύτερη θέση γενικής στις αποσκευές τους έφυγαν οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης από τα Γιάννενα. Το πλήρωμα της i-race συμμετείχε με επιτυχία στο δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου, το Ηπειρωτικό Ράλλυ, αποκομίζοντας χρήσιμες εμπειρίες για τη συνέχεια του θεσμού.

Ο αγώνας ήταν διήμερος, με το Σάββατο να περιλαμβάνει μία ειδική διαδρομή, η οποία επαναλήφθηκε δύο φορές: «Η ειδική του Σαββάτου ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτές της δεύτερης ημέρας και συνάμα απαιτητική. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Μιχάλη Χατζηδάκη, καθώς τα Μάρμαρα απαιτούσαν ένα φρενήρη ρυθμό διαβάσματος και ο συνοδηγός μου ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.», ήταν τα λόγια του 42χρονου οδηγού, ο οποίος συνέχισε: «Μια λάθος επιλογή ελαστικών και κάποια οδηγικά λάθη δεν μας επέτρεψαν να είμαστε κοντά στην κορυφή, ωστόσο όντας δεύτεροι, χτίσαμε μια διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους.»

Η Κυριακή περιλάμβανε έξι ειδικές διαδρομές, γνωστές στο πλήρωμα από τη συμμετοχή του στον αγώνα το 2019: «Μπορεί να είχαμε τρέξει στις διαδρομές του δεύτερου σκέλους πριν από δύο χρόνια, ωστόσο η εμπειρία των αντιπάλων μας ήταν μεγαλύτερη, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους νικητές των τελευταίων πέντε εκδόσεων του αγώνα. Από τη δική μας πλευρά, ακολουθήσαμε ένα σβέλτο και σταθερό ρυθμό, όπως μαρτυρούν οι χρόνοι μας, καθώς πάντοτε στο μυαλό μας έχουμε τον τερματισμό. Σκοπός μας φέτος είναι να διανύσουμε όλα τα αγωνιστικά χιλιόμετρα και να εξοικειωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο με το νέο μας αυτοκίνητο», δήλωσε ο Λευτέρης Αλυγιζάκης και συμπλήρωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι και με το στήσιμο του Skoda Fabia R5, καθώς οι αλλαγές που κάναμε στην ανάρτηση για το Ηπειρωτικό Ράλλυ δείχνουν να αποδίδουν. Η δεύτερη θέση και η εμφάνισή μας στο Ηπειρωτικό Ράλλυ μας βρίσκει ικανοποιημένους. Στόχος βέβαια είναι να ερχόμαστε σιγά-σιγά όσο γίνεται πιο κοντά στην κορυφή και να γινόμαστε ολοένα και πιο ανταγωνιστικοί σε σημείο να διεκδικούμε τη νίκη»

Κλείνοντας, ο Κρητικός οδηγός δεν παράλειψε να αναφερθεί στη ζεστή φιλοξενία της διοργανώτριας λέσχης: «Αξίζουν πολλά μπράβο στη λέσχη των Ιωαννίνων, καθώς σεβάστηκε τα πληρώματα που συμμετείχαν και τα αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Επίσης, οι αθλητές της ήταν πάντοτε πρόθυμοι να μας βοηθήσουν σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στη συμμετοχή 11 Κρητικών πληρωμάτων που φύγαμε από την άλλη άκρη της Ελλάδας για να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον αγώνα! Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αφιερώνουν τόσο χρόνο, κόπο και χρήμα για να ακολουθήσουν αυτό που αγαπάμε!»

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου θα συνεχιστεί στα τέλη Σεπτέμβρη με το Ράλλυ Κρήτης, ωστόσο το πλήρωμα της i-race πιθανότατα θα συμμετέχει στον εθνικό μας αγώνα, στο Ράλλυ Ακρόπολις, που από φέτος προσμετράει και πάλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Στο πλευρό του πληρώματος της i-race τη φετινή χρονιά, βρίσκονται η εισαγωγική εταιρεία ανταλλακτικών στο Ρέθυμνο Provias, τα λιπαντικά Total Hellas δια μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου στην Κρήτη, κ. Πρόβια, η εταιρεία Anysma που προσφέρει υπηρεσίες τεχνολογίας καθώς και το κατάστημα ελαστικών Ψιστάκης.

Δελτίο Τύπου